torsdag den 13. oktober 2011

Retro hjemmesko

Så fik jeg lavet den første model fra min ny erhvervede bog! Og resultatet taler jo nærmest for sig selv.... (læs: de er da for seje)

Emilie har selvfølgelig godkendt dem.

De er lavet af noget quiltet stof som jeg har købt i genbrugen. Sålen er desuden udstyret med et lag læder, så de er lidt lunere og så hun står bedre fast. Skoene er kantet med bomuldskantbånd. Jeg skulle lige hilse og sige at det var svært at få kantbåndet på sålen tilsidst med alle de tykke lag! Så den næste model jeg laver bliver en sy-ret-mod-ret-og-vend-model. Den næste er selvfølgelig til Lauge og den er undervejs, men det er mere omstændigt, da jeg selv skal quilte stoffet.... Og det er nyt for mig, så er spændt på resultatet.



Fortsat god aften til alle i blogland :-)

En award til mig!!!

Ihhh hvor er det dog skønt, at den søde og sjove tøs Maria bag bloggen "ret fra vrangen" har valgt at tildele mig denne award. Jeg er super glad og det varmer, -specielt når man er så ny i denne blogverden. Så mange tak til dig Maria. (Kig endelig forbi hendes blog og få et godt grin og en hyggelig stund)


Sikke fin den ser ud her på min blog :-)
Egentligt er det ved at være en uges tid siden jeg fik awarden, men da der følger forpligtelser med, skulle det jo lige på plads inden jeg kunne "offentliggøre" min award.

Når man modtager denne award, skal man:
1) takke den der har givet dig awarden (som gjort ovenfor og på hendes blog)
2) give awarden videre til 8 blogs du har opdaget for nyligt (-og fortælle dem det :-) )
3) fortælle 8 ting om dig selv!!!

Så nu til punkt 2:
Jeg har valgt at tildele denne award til følgende bloggere/ blogs:

Mariekiks: en varm og kreativ blog, skrevet af en pige der har begge ben solidt placeret i den jydske muldjord. Kig forbi og få en masse inspiration og lidt midtjysk hygge

Sallings sysler: En blog med mad og andre sysler. Er specielt vild med de der flødebolle-vafler.... Kig forbi og bliv lækkersulten :-)

Be My Dragonfly: En retro-kreativ blog. Kig forbi og bliv inspireret, - det gør jeg :-)

Barslund Madsen: En kreativ og velskrevet blog med en hjemmegående husmor som forfatter. Lave meget lækkert børnetøj til hendes skønne unger.

Mettetations: En flot blog, med skønne billeder og en del hækle/ strikke projekter. Et besøg værd.

Gaardsted: En varm og ærlig blog med kreative sysler og genbrugsfund.

DIY: En sjov og god blog med gode DIY´er og brugbare links. Kig forbi og bliv inspireret til dit næste projekt.

Kokholmsk: En rigtig fin blog med både håndarbejde og madlavning. Bestemt et besøg værd.

Tillykke til jer alle :-)

Og nu til punkt 3:
Her kommer de 8 ting om mig:

1. Jeg er et lille rodehoved.... Eller faktisk, helt ærligt, et stort rodehoved. Specielt når jeg laver krea, for så glemmer jeg alt andet. (Kender du det?)
2. Jeg eeeelllllsker at sove længe, men får sjældent mulighed for at sove til længere end kl 8 i weekenden. Øv. Før børn, kunne jeg nemt sove helt til middag :-). Men hvis jeg en sjælden gang får mulighed for at sove længere og gør det, så føler jeg at jeg har spilt hele min dag.
3. Jeg er midterbarn og har tit været enten for lille eller for stor til det jeg gerne ville (som barn altså). Men havde en særlig fordel hos min kære farmor, som selv er midterbarn :-)
4. Jeg kan ikke nænne at få min kære Lauge klippet.... Han har de skønneste og frækkeste røde krøller. Og ja, de er jo nok for lange, når han får slangekrøller i pandehåret.... Men han er jo så sød med de krøller...
5. Det skønneste ved sengetid er når jeg opdager at der ligger den dejligste datter på min hovedpude, for det er bare det mest hyggelige syn. Og skønt at putte med hende!
6. Jeg drikker en masse kaffe. Og som min elskede og savnede bedstemor bruger jeg sødetabletter :-) Og så også en slat mælk. Eller ingenting. Eller bare mælk. Jeg er vist bare kaffedrikker :-) Og jeg lærte at drikke kaffe, da jeg arbejde på en Italiensk cafe, men jeg boede i London. Og i samme anledning var på kaffekursus :-) Jep, jeg er "uddannet" barrista :-)
7. Jeg har boet MANGE steder i mit liv. Tror nok det er ca. 20 steder, men nu bliver jeg hvor jeg er. Her i vores lille hus, hvor vi har boet siden Emilie var 5 mdr. = 5 år siden. Det er en rekord! Hey, det havde jeg ikke tænkt på før nu?
8. Jeg er en varm person. Jeg elsker at gå med bare tær´og gerne i ballerinaer så længe som muligt. Og jeg er ikke meget til jakker. En trøje eller poncho er meget mere "mig". Og folk spørger altid om jeg ikke fryser, men det gør jeg ikke. Jeg sover også med åbent vindue - hele vinteren igennem! Var ved at dø af varme mens børnene var for små til at sove i soveværelset med åbent vindue, men nu har de det også bedst med frisk luft om natten.


Nu vil jeg fluks give modtagerne af denne blogaward besked! Fortsat god dag

Knus Carina

onsdag den 12. oktober 2011

Bambi eller rensdyr?

Hvad er lige hvad? Nå, men søde er de. Derfor har jeg længe haft planer om at save nogle i træ, og det fik jeg så gjort i dag. En svamp havde også lige fundet sin vej til min sav. Derudover har jeg lavet nogle "ophæng" som er beregnet til uroer, men det kommer der mere om på et andet tidspunkt.


Nu vil jeg drøne ned i børnehaven til forældrekaffe/ bag for en sag/ sludder med pædagoger og andre forældre. Ha en fornøjelig eftermiddag/ aften/ dag/ nat/ ..... (find selv på mere)

Knus Carina

tirsdag den 11. oktober 2011

Månedens fund!

Jeg blev så glad da jeg i går fandt den fedeste bog i genbrugen; nemlig bogen "Børnetøj du selv kan sy, 5-12 år". Bogen er fra 1979 og har komplette mønsterark. Den er i rigtig god stand og jeg har allerede planer om flere projekter fra bogen.


 Emilie skal have en badekåbe i denne stil. Hendes badekåbe er ved at være for lille til rigtig at putte sig i, så denne model er meget interessant!

Selvom Lauge kun er 3 år, så tror jeg godt jeg kan sy ham et par overtræksbukser i fleece, til at bruge under regntøjet her i efteråret. Modellen er rigtig sej og jeg tror sagtens jeg kan ændre den til at passe hans størrelse. Han bruger størrelse 4 år, så det er ikke de store ændringer.

Og så er disse hjemmesko i flere mulige varianter da bare for seje, - både til drenge og piger...

Og så er der også en masse andre seje og sjove modeller, som står på ønskesedlen. Men jeg må hellere tage et projekt ad gangen....

-----------------------------------------------

Vi har haft en rigtig dejlig weekend, så jeg vil gerne lige dele nogle billeder med jer:

På tur med mormor og morfar
Da Jon skulle arbejde, besluttede vi os for at vi godt kunne være i een bil! Så mormor måtte presse sig ned mellem de to autostole, til stor begejstring for ungerne (nogle gange skal det vel være træls at have den mindste bagdel??!!)

 Morfar og Lauge hånd i hånd. Dejligt syn....

Der var mange STORE vandpytter. Og de var dybe, - var flere gange nervøs for om vandet ville løbe ind i Lauges gummistøvler (Emilies har et længere skaft)

Der var en masse dejlige grene og pinde man kunne lege med.

Da vi havde gået ca. 4 km sakkede ungerne konstant bagud... Det er der vel ikke noget at sige til?


I dag har Jon og jeg knoklet med at få styr på vores arbejdsværelse. Vi må sande, at vi har for mange ting på for lidt plads, - kender I det? Jeg er jo lidt af en samler og det er Jon også.....
I oprydningengs navn er jeg i gang med et lille opbevaringsprojekt, som snart er færdigt. Indtil da, får I lige en appetit vækker


Så er I vist nogenlunde opdateret igen! Fortsat god aften og godnat til a -menneskerne :-)

Knus Carina