lørdag den 7. april 2012

Jeg har fundet en skat

Blandt mine svigerforældres pudseklude, fandt jeg en bunke fine fine stoffer. Min svigermor har gennem tiderne klippet slidt sengetøj til pudseklude, når det var blevet hullet eller havde fået pletter. I går fandt jeg tilfældigvis skatten af pudseklude, da jeg skulle finde en påskedug. Og jeg tror min svigerfar grinede lidt af mig, mens jeg sad der og sorterede de flotte gamle retro "klude" fra. Der var rigtig mange af dem med det grønne landskabsmønster, som jeg tænker skal blive til puder i Lauges hygge-krog. Det stammer fra Jons barndom, så han synes også det var sjovt (heldigvis :-) ). Det gule med dyr på skal nok også syes til en pude, for det er et populært børne-mønster. De andre klude har jeg ikke planer for, - endnu. Men måske de ender i et patchwork projekt? Det ville være en dejlig måde at mindes svigermor på.


I dag har jeg været på "skovtur" med familien, nogle venner og deres 3 børn. Det blev planlagt men det var godt vejr, men det endte med at blive en noget kold affære. Men hyggeligt var det med kaffe i farvestrålende melamin krus og hjemmebagt kanel kage med mokka glasur. Og børn der gik amok på naturlegepladsen og fik brændt en masse krudt af :-). Faktisk kom der en smule sne (!) mens vi fik kaffe, - det er jo bare så typisk for det danske forår. Men det var en dejlig tur alligevel.

Fortsat god påske

Knus Carina

torsdag den 5. april 2012

Påske sysler

Mig og ungerne har hygget os med at lave påskeæg a la Tina Dalbøge. Vi har hendes bog "førstehjælp til fantasien" og har lavet påskeæggene med vatrondeller, lim og maling. Jeg var i går ude og nørkle med min veninde Mette, som også har bogen, og da den lå åben på siden med disse påskeæg, så blev jeg også inspireret. Jeg modtog i går aftes en mms med et billede af hendes æg og nu vil jeg vise vores æg frem. De hænger lige nu på vore træ i stuen (et malet træ på væggen), derfor er der sorte pletter i baggrunden :-)

De flotte farver blandede vi i børnenes skåle og det så meget farverigt og festligt ud:

Her ligger æggene/ kyllinger og diverse sjove genstande til tørring på en bradepande

Det var en sjov og fedtet fornemmelse at lege med det våde vat og ungerne synes det var skønt at blive så beskidte på hænderne.

Her er vore tre små kyllinger. Først Emilies (6 år), så Lauges (3 år) og så min (32 år):




Her er ungernes påskeæg. Jeg nåede kun at lave et selv og det har jeg glemt at fotografere...







Og så en lille løve, som jeg lavede af resten af farverne. Det er gult i midten og så dyppet i orange i kanten.
Ansigtet er målet på med tusch.
Det var en super sjov aktivitet og pyntet er ret stabilt fordi der blandet lim i opløsningen. Derfor kan ophængene nemt gemmes til næste år, eller måsk sendes med gækkebrevene næste år? Tænker også på måske at lave en ægge-ranke i påskefarver!

God påske til alle :-)