fredag den 9. december 2011

Bunden er nået...

Ja, det er altså meget ærgrligt, men jeg har spist de sidste af Maries jødekager, som hun havde bagt til mig og familien, mens vi var køkkenløse. Men de var bare SÅ gode, - ved at der blandt vores veninder er flere der vil give mig totalt ret!

Og så blev de leveret til døren i de skønneste Erik Kold bøtter (vi fik hele 3 slags småkager)

Nu har jeg så prøvet selv. Men de er ikke lige så gode som Maries. Det er lige som om at hendes smager af "mere"? (på hele to måder: mere smag og smager som om at man skal have flere...)

Men tilgengæld er mine brunkager bare rigtig gode. Det er som om at det endelig er blevet rigtig jul, når man spiser dem :-)

 Brunkage opskriften er min mors, mens pebernødderne er bagt efter min veninde Stine´s mormors opskrift. Og begge dele er bestemt værd at bage. Og de skal bages hvert år fra nu af (jeg har ikke bagt brunkagerne før, men pebernødderne her har jeg bagt i en del år allrede)
Pebernødderne smaget dejligt krydrede, men er ikke direkte stærke, selvom ingefær smagen er gennemtrængende.

Nu skal jeg bare have bagt vanilje kranse. Dejen ligger allerede i køleskabet og venter. Vaniljekranse har jeg ikke bagt før, men da det er svigerfars yndlings, så synes jeg at de skulle laves i år, når nu vi bor hos dem.

God dag til alle
Knus fra Carina

torsdag den 8. december 2011

En stofpakke...

Min dejlige datter Emilie har ønsket sig en symaskine til jul. Hun har snakket om alt det hun kunne sy, hvis hun bare havde sådan én. Og når man så selv er ret vild med at sy, - kan man så gøre andet end at købe en symaskine i julegave til hende?
Nej, vel? Så derfor er jeg nu i gang med at lave en lille pakke med forskellige stofrester, som hun har været vild med, når jeg har syet af dem. Og så regner jeg med at skulle have fat i en lille sykasse til hende også, som hun kan have sine nåle, målebånd mm. i. Er der nogen der ved hvor man kan få en af de der gammeldags-sykasser der åbnes ud i tre lag? I en børnestørrelse altså... Hvis ja, så vil jeg meget gerne vide det :-)

Og så går det ellers løs i vores hus. I foregårs var vi nede og se hvordan de var startet med at lægge isolering i alle rummene. De var ikke færdige i stuen, så der var et helt tårn af isolering.

 Her er vores soveværelse med isolering og rio net, før der er lagt rør til gulvvarmen
 Her ses mit håndmalede træ, der står helt ensomt i stuen. Håber det kan blive der, selvom der skal males, for det har taget mig cs. 30 timer at male! Det er sort og med detaljer i guld.

I går da vi var nede i huset, havde vvs´eren lagt de fleste rør til gulvvarmen og i dag kl 12 skulle betonen komme. Når Jon har fri, regner jeg med at vi skal ned og kigge til om det hele er som det skal være :-)

Vi glæder os meget til at kunne komme hjem i vores eget hus igen. Det er dejligt at være her hos mine svigerforældre, men man kommer til at savne at være sig selv. Men hvad er livet uden udfordringer?

Knus Carina

tirsdag den 6. december 2011

Engle lavet med Paverpol

Før vores rør skade blev opdaget, kom min veninde Tina Sasser på besøg og hun havde taget Paverpol med. Jeg kendte ikke denne hobby, men det kom jeg da til :-) Det var rigtig sjovt.
Paverpod er et lim materiale, som man kommer på tekstiler og former, - evt. omkring en genstand/ kegle eller lign. Når det er tørret, bliver det helt stift.
Vi lavede nogle fine engle, som jeg endnu ikke ahr nået at vise frem, fordi mit kabel til kameraet er blevet væk. (men nu har jeg lånt et af svigerfar) Men nu skal i bare se:

Min første engel er lavet over en kegle
og med hoved og vinger ud i ét stykke
stof, hvor hovedet er en knude der er
bundet på midten.

Her under ses en koncentreret Tina (Sasser),
der arbejder på hendes engle-vinger,
der er formet af nåle filt.

Under processen havde vi en skål
med vand på bordet, så vi kunne vaske
limes af fingrene ind imellem.
Det var en god ide, for man bliver
ret klistret...

Min engel nr. 2 er lavet af organza og formet over en
kegle med en vatkugle som hoved. Vingerne er fjer.
 Her er Tinas 2 fine engle. De er endnu ikke tørre, - 
det er derfor de ser "hvidlige" ud. Når figurerne
tørrer, bliver limen helt gennemsigtig.

Vi havde en hyggelig formiddag med dette. Men tiden gik alt for stærkt... Vi kunne nemt have blevet ved hele dagen. Jeg ved også at Tina har øget sin paverpol-engle-samling siden vi lavede disse :-)

Fortsat god dag til alle :-)

søndag den 4. december 2011

Krea hygge med børnene

Sidst i november var mig og børnene på besøg hos min søster og hendes to drenge, som er jævnaldrende med Emilie og Lauge. Jeg havde pakket en lille kasse med nogle små kreative fornødenheder, som vi kunne lege med. Vi lavede anderledes julepynt og alle gik til den med iver. Efter lidt tid gik de mindste (Lauge og Jacob på 3 år) op for at lege igen, mens de store (Emilie og Adam på 5 år) stadig var helt opslugte i det kreative.

Her får i lige lidt billeder fra vores skønne dag/ aften. Billederne er taget med min mobil, så derfor en lidt forringet kvalitet...

Her er det Emilie og Adam der svinger saksene:
 Der blev klippet, klistret, trukket perler på piberensere mm.
 Adam og jeg har sammen lavet den fine "hårbøjle" med øjne på stilke og sjove ører med fjer på. Det var rigtig sjovt og Adam var helt grebet af processen. Så er det bare skønt!
 Se lige mig, ser jeg ikke sjov ud?
 Min tossede søster lavede piberenser-briller med Hama perler:
(og stillede gerne op til billeder....)
 Her spises der dessert: is med frugt og knuste makroner. Guf!

Det var sådan en skøn dag. Jeg er virkelig lykkelig for at de alle 4 er så gode venner og har så meget ud af hinanden. Så det må vi gøre snart igen.

Nu vil jeg give børnene lidt frokost og så tror jeg der bliver småkage-bage-tid bagefter. Dejen er forberedt, så det er kun det mest hyggelige tilbage.

Og så er der trylledej i ovnen. Mig og ungerne har lavet lege-mad her til formiddag :-) Det vil jeg vise frem senere. Fortsat god søndag til alle.

Knus Carina

Trylle trylle trylle.....

I torsdags var jeg hjemme hos Marie(kiks) og lege med trylledej. Vi havde begge (uafhængigt af hinanden) tænkt på at lave vores egen udgave af Medusas lakridskonfekt-ophæng, så det skulle vi prøve. Det var rigtig hyggeligt at lege med trylledej, - gik helt i barndommen. Nu glæder jeg mig bare til at få mine ting malet og dekoreret.


Da jeg stadig er hus-løs (pga. en rør skade i vores hus) valgte jeg at lade mine ting blive omme hos Marie, så jeg kan ikke vise noget frem endnu. Men det kommer forhåbentligt snart :-)

Glædelig søndag/ jul