torsdag den 26. januar 2012

Varme tanker på en kold dag

Som jeg tidligere har fortalt, bor vi hos mine svigerforældre, fordi vores hus er ved at blive sat i stand efter en omfattende rør-skade. Vi har boet her siden sidst i november og kommer først hjem om et par uger.

Min elskede svigermor har været uheldbredelig syg af kræft i 2 år og forrige søndag, d. 15 januar 2012, blev dagen, hvor hun tog sit sidste åndedræt og sov stille ind.
Den smukkeste morgen, hvor frosten sad i alt udenfor og solen strålede ind gennem vinduet og ramte hendes seng. Det var hendes ønske, at hun ville gå i seng en aften og ikke vågne igen og det var sådan det blev. Hun døde hjemme i sit højt elskede og hyggelig hjem, med 3 generationer boende under samme tag. Jeg er meget ked af at hun nu er væk, men glad for at vi kunne være så tæt sammen den sidste tid. Og glad for at hun har lært mig så meget, både i sit raske liv, men også i den sidste tid, hvor vi talte meget sammen om døden, livet, kræften, minderne og alt muligt andet. Jeg kunne snakke med hende om alt og mens jeg var sygemeldt med stress og depression, var jeg tit nede og besøge hende, - nogle gange hele dage, for at snakke og slappe af. Nogle gange bare sidde og hækle, mens hun sov en lille lur i stolen ved siden af mig. Der var altid ro og tryghed og hun blev altid meget glad for mit besøg.

Min kære svigermor var et menneske der levede fuldt ud. Hun satte stor pris på hver en lille ting og havde en positiv tilgang til alt her i livet. En levemåde som jeg respekterer dybt og som jeg ønsker, og til stadighed prøver, at blive bedre og bedre til at leve efter.
Mine svigerforældre købte et lille hus, da Jon var 2 år. Det var i dette hus, hvor de havde haft det meste af deres liv sammen, - og huset hvor også jeg selv og vores børn har været så mange gange, det blev her hun også skulle være til det sidste. Hun elskede sin have, roser og katte og synes at det var afstressende at luge ukrudt. Hun elskede ting med sjæl og historie, - og var vild med genbrug ligesom jeg selv er det. Hun lavede altid and til mortens aften. Hun spurgte altid interesseret ind til alles liv og lyttede oprigtigt. Hun nød at sætte små finurlige ting rundt om i haven, for at der skulle være noget nyt at se på. Når noget specielt eller mindeværdigt porcelæn gik i stykker, lavede hun en lille mosaik med det og satte det i haven. Hun var en kreativ sjæl, som bl.a. syede, lavede figurer i fedtsten og strikkede. Hun elskede at sidde og se ud af vinduet, på de mange små fugle og egern, som besøgte haven, - og som stadig er her. Hun elskede winerbrød. Hun var en varm og kærlig person. Hun var verdens bedste farmor for vores børn. Hun er så savnet...

Hvordan skal man kunne undvære sådan en person?


Nu er der tomt i hendes stol i stuen. Sygesengen er væk. Den morgen hun døde lå Emilie efterfølgende i sengen i soveværelset og kiggede ind i væggen i flere timer. Lauge sagde "jeg er ikke død" og prikkede til farmors arm, for at se om hun mon skulle reagere. Emilie ville være alene. Efter hun havde været alene i en time, kunne jeg endelig lokke hende til at fortælle mig, hvad hun tænkte på: "Jeg prøver at huske på alle de gode ting, så jeg kan have farmor i mit hjerte". Store ord fra en lille sorgfuld pige på 5 år.

onsdag den 25. januar 2012

DIY - sådan pudser man sølvtøj uden at røre en finger

Prøv det...
Ja, det er egentligt et gammelt tip, men det virker bare så godt! Jeg har tit og ofte brugt denne metode, fordi man får pudset helt ned i de små detaljer, som en almindelig pudseklud ikke når. Jeg er så heldig at have fået min farmor og farfars sølvbestik, som jeg er meget glad for. Det har nogle smukke detaljer, hvor det hurtigt bliver mørkt og trist at se på, men så får det denne omgang og er hurtigt klar til brug.

Du skal bruge følgende:
1) sølvtøj der trænger til at blive pudset :-)
2) et fad/ plasticbøtte eller lignende der kan rumme det der skal pudses
3) sølvpapir
4) salt
5) kogende vand

Se bare her hvor simpelt det er:
1) Først tager du din beholder og beklæder med sølvpapir. OBS: sølvpapiret skal vende med den matte side opad.

2) Så hælder du et tyndt lag salt i bunden af beholderen med sølvpapir. Jeg tager det lidt på slum, men nok ca. 1 tsk til en beholder der passer til bestik. Prøv dig frem.

3) Herefter hældes det kogende vand over

4) Sølvtøjet kommes i det varme saltvand med det samme. Her har jeg stukket en del af en gaffel i vandet, så man kan se hvor godt det virker. Sker der ikke noget i løbet af de første 10-20 sekunder, så skal du tilsætte mere salt. Men vær obs på at det virker bedst med helt kogende vand.

Når du kan se at det er blevet rent, så tag sølvtøjet op af vandet igen, skyl det og tør det af. Men pas på, for sølv er jo varmeledende, så det er drøn varmt :-)

Resultatet er meget tydeligt, men svært at tage billeder af, så prøv selv!

Held og lykke med det "hårde" arbejde :-)

tirsdag den 24. januar 2012

Selvhærdende ler

Da vi skulle lave julegaver med børnene i år, skulle det være nemt og overskueligt. Derfor valgte jeg at vi skulle lave hvide ophæng i selvhærdende ler. Meget simpelt og alligevel sjovt for børnene at lege med udstikkere og ler. Gaverne blev heldigvis godt modtaget og nu synes jeg lile, at jeg ville vise lidt billeder fra da vi lavede dem.





De mange fine figurer blev isat fiskesnøre og nogle blev sat sammen to eller tre over hinanden. Det var børnene der frit kunne bestemme hvordan det skulle være og hvem der skulle have hvad. Jeg havde skrevet navnene på modtagerne på papir og så gik vi ellers i gang. Efter leret var hærdet skrev jeg diskret deres navn og årstal på med en sort filtpen.

Børnene synes det var rigtig sjovt. Generelt elsker de at lege med ler, så når jeg selv laver Fimo/ Cernit vil de altid gerne lave noget også. Jeg synes bare det er skønt at kunne dele min kreativitet med børnene.

Fortsat god eftermiddag og aften

Knus Carina

mandag den 23. januar 2012

Husk min give away

Nu er der jo kun en god uge til jeg trækker min elefant give away, så husk nu at deltage!


Jeg sidder hjemme med en lille syg dreng. Han er så sløj og havde 40,2 i går aftes. Nu ligger feberen og svinger omkring de 38 - 39. Han vil helst bare se tegnefilm og putte med mor under dynen, - og det er jo slet ikke så dårligt :-) Specielt fordi han normalt har så meget krudt bagi at han ikke kan holde sig i ro mere end 2 minutter af gangen.

I sidste uge var Emilie meget meget syg. Hun havde halsbetændelse og var meget plaget af nakkesmerter og øre smerter på grund af ekstremt hævede lymfekirtler på den ene siden af halsen. Hun var indlagt en enkelt nat, men var efterfølgende til undersøgelser 4 gange, før de ville slippe hende. Fredag fik vi afsluttet forløbet hos vores egen læge og søndag blev Lauge så syg....

Nu håber jeg Lauge snart bliver frisk igen, så vi kan få gjort noget ved vores hus. På torsdag kommer min far og lægger gulvtæppe på i værelserne og stuen og så er der ellers en masse rengøring på skemaet! Vi når nok en uge ind i februar inden vi er klar til at flytte hjem igen. Og vi glæder os rigtig meget.

Fortsat god dag til alle

Knus Carina