onsdag den 9. november 2011

Brunch med gode venner

I går var jeg til brunch hos mine gode venner Leif og Marie(kiks). Det var enormt hyggeligt. Jeg havde en lille værtsgave med til Leif (det er tit at det er kvinderne der får værtindegaver, men Leif er rent faktisk kok, - og også den der laver maden, så derfor var den til ham :-))



Jeg har tænkt mig at lave nogle flere og så i mini udgaver (nu hvor jeg har lånt en ordentlig form af Leif og Marie) De er lavet i fimo og er efter bagning blevet påmonteret sukkerkugler og en magnet på bagsiden.

Gaven var pakket ind med maskulint gummi snor :-)


Og så skal jeg da lige fortælle at Marie har lavet en af sine julegaver færdig, - og den er der nok mange der kunne bruge. Tjek lige hendes blog ud og se om den er kommet på med billeder endnu (skynd dig at lave et indlæg, hvis du ikke allerede har nået det søde Marie)

Ha en dejlig dag :-)

Knus Carina

tirsdag den 8. november 2011

Jeg er skæv....

Jeg har nogle "skøre" negle. De er ikke særlig stærke og knækker nemt, så det er ikke så tit de er lange, - og sjældent mange af gangen. Men i dag var de lange nok til at blive filet og få lagt lak. Det var helt hyggeligt, selvom jeg er enormt dårlig til at side stille mens de tørrer.... Man kan faktisk mange ting med "strittende" fingre. Meget apropos, så vil jeg afsløre en lille "hemmelighed". Der er ikke så mange der ved det, men mine fingre er meget skæve. Som i RIGTIG meget. Se selv......

Er det ikke mærkeligt? Og det gælder begge hænder. Min langemand drejer over mod min ringefinger, som så til gengæld drejer over mod min langemand. (som også er skæv bagud, så den ligger bag min ringefinger) Så bliver det ikke mere skævt :-) Og for at det ike er løgn, så vender min pegefinger næsten siden til :-) Hvilket får min lillefinger, som er den mest normale, til at se helt forkert ud.
Min bedstefar havde også skæve fingre, så egentligt er det lidt et kært minde.

Se, det var noget du ikke vidste og som måske også var ret ligegyldigt for dig :-) Men nu ved du det....

DIY uld engel

Som lovet kommer der hermed en lille nem DIY på den mest yndige lille uld engel.

Du skal bruge følgende:
Uld (kan købes for 10 kr i Rema i juleperioden)
Tråd (jeg har brugt guldtråd, men det er underordnet)
Saks
Nål
Målebånd (du kan bruge din hånd i stedet, hvis du ikke lige gider finde et målebånd :-))


1. Først klipper du et stykke uld på ca. 20 cm
(eller længden af din hånd fra håndled til langemandens spids)


2. Så deler du uld stykket, så du får 2 lige lange og brede stykker


3. Dernæst binder du en knude på midten af det ene stykke uld.
Stram den godt til, uden at rykke ulden over.


4. Buk ulden sammen, så knuden sidder foroven

5. Bind guldtråden fast lige under knuden og snur omkring et par gange

6. Træk de to uld-lag fra hinanden og placer det andet stykke uld imellem lagene


7. snur tråden om "brystet" på englen på skrå.
Først den ene vej, så en halv omgang om halsen og så den anden vej. 



8. Snur tråden om maven på englen og hæft. Klip tråden af med en trådlængde på ca. 30 cm


9. Sæt trådenden i nålen og stik den op igennem hovedet direkte fra maven og tilbage igen, så du danner en løkke ovenpå hovedet. Hæft tråden og klip trådenden af.




10. Nu skal du finde din engels "udtryk"
Egentlig kan du erklære dig færdig nu, men du kan også klippe ulden til og arbejde lidt med faconen ved at trække lidt i ulden. Min favorit er den første jeg viser her (hvor vingerne er klippet en smule kortere end kjolen), men der er mange muligheder.





God fornøjelse

mandag den 7. november 2011

Overskudsmor?

Jep, det var da lige det jeg var i dag! Efter en dag sammen med min kære veninde Lise og hendes skønne tvillinger, fik jeg sådan lyst til at bage pølsehorn (og ja, det var måske fordi hendes ældste søn fik et pølsehorn da han kom hjem fra børnehaven...)

Jeg kørte lige forbi efter nogle pølser på vejen om for at hente børnene og så gik vi i gang. Der var mel over det hele, men hvor var det hyggeligt. Og selv Lauge var ret god til at folde dejen omkring pølserne, - man kunne oftest "kun" se det halve af pølsestykkerne! (godt jeg lige kunne rette lidt på det da han havde lagt dem på pladen, - for de der "frie" pølsestykker bliver ret tøre og så må i selv gætte hvem der ikke gider spise dem... Et lille hint: hans navn starter med "L" og slutter med "auge")

Sammen bagte vi en enkelt portion og mens de så sig lidt tegnefilm fik jeg lige lavet 2 versioner mere. Se bare her, hvilke godter vi nu har i fryseren til de lækre madpakker:


Og jeg har endda taget billeder af mine opskrifter (Har selv lavet opskrifterne) så i kan prøve dem af hvis i skulle have lyst. Der er en del fedtstof i, hvilket gør at de bliver dejligt sprøde. Man kan sagtens bruge mindre, - det tror jeg, at jeg vil prøve næste gang. I de grove madbrød brugte jeg olie i stedet og i en mindre mængde og det er mere passende. Men der skal mere fedtstof til end man regner med, da de meget grove brød ellers nemt bliver tørre.




Nu fortjener jeg altså også at slappe lidt af!

Knus Carina

Lauges slange er færdig

Bare se her hvordan den er kommet til at se ud. Han skal have den i kalendergave og jeg er sikker på at det bliver et hit! Er selv lidt vild med den, men jeg har også stiftet et vis bekendtskab med den under udarbejdelsen :-)

"Shhhhhhh"

Børn og batterier

Jeg har altid været lidt parnoid når det kommer til børn og batterier. Derfor har vores fjernbetjeninger haft gaffa tape over batteridækslet, mens børnene var mindre. Men det ser altså træls ud og så klistrer det efter noget tid. Men nu har jeg fundet en simpel og nemmere måde at sikre fjernbetjeningerne; nemlig med en køkkenelastik! Men husk, at den skal sidde stramt. På denne måde, falder batterierne heller ikke ud, hvis den falder på gulvet og elsastikken kan fint sidde mellem tasterne, uden at genere. Så nu er tippet givet videre :-)

søndag den 6. november 2011

Børneteater festival

Vi var i går til børneteater festival på Kulturellen i Herning. Vi har været med de sidste 3 år og det er sikker succes hver gang! Det er et rigtig godt arrangement, hvor alle er velkomne til gratis at kunne se teater og prøve de mange aktiviteter. Desværre var der rigtig mange der havde planer om at skulle se det samme teaterstykke, så selvom jeg stod i kø 40 min. før (de deler billetter ud fra 30 min. før hver forestilling) forestillingen, var billetterne væk da jeg endelig kom forrest i køen. Så Lauge fik ikke set teater, for der var kun en forestilling for hans aldersgruppe meget senere på dagen og der var vi altså taget hjem igen. Men far og Emilie fik set to forestillinger og det var SÅ godt!

Imens var Lauge og jeg (sammen med Thea og mor-Stine og far-Theis) rundt på de forskellige værksteder. Vi fik lavet sokkedyr, - Lauge lavede 3 før tålmodigheden slap op, - og det er VIRKELIG imponerende! Dernæst var han inde og få lavet en gipsafstøbning af sin hånd. Også her var jeg virkelig imponeret over tålmodigheden!

Mens Thea blev færdig med sin afstøbning, var Lauge inde og male. Der var et stort lokale, hvor de havde dækket alle vægge med karton, som man kunne male på. Det var et stort fælles kunststykke.





Herefter ville lauge gerne males i hovedet og han valgte at han skulle være en giraf. Thea blev en sød mariehøne og de to morede sig vældigt. Det var dog lidt svært at koncentrere sig om at spise sin frokost når alt var så sjovt.



"High five"

Da vi kom hjem, var vi alle 4 trætte, så vi besluttede os for at lege biograf. Emilie lavede popcorn og slikskåle, sofaen blev slået ud og dynerne hentet. Og så var der dømt sofa hygge i stor stil.

Synes det har været en super skøn weekend.

Jule-hygge-klippe-dag

Jeg ved godt at det er tidligt at gå i gang, men man skal jo nå at lave julepynt inden det skal hænges op! Så derfor havde jeg inviteret min Nørkle-klub til julehygge-klippe dag i dag.

Jeg fik prøvet nogle ideer af, som jeg længe har haft planer om. Bl.a. engle af muffinsforme, - som jeg også har set andre lave. Jeg fik ideen til dem, fordi jeg for nogle år siden lavede engle af runde hæklede mellemlægsservietter fra genbrugen med prismehoveder. Jeg har ikke lige billeder af dem, da de ligger i julekassen (og nej, - den er IKKE blevet pakket ud endnu :-) )

Disse muffins-engle er lavet af forme og acryl perler fra Søstrene Grene, guld/ sølv tråd fra den lokale garnshop og metal vinger fundet i en hobbybutik.


Jeg fik også lavet et Rie Elise Larsen inspireret fugle-ophæng. Fuglen er lavet efter mønster fra Hendes Verden (fra ekstra hæftet "juleklip" fra d. 31.10.11) og design papir fra Søstrene Grene, bomulds broderi-snor og blomster knapper/ simlisten fra gemmerene.


Sidst, men ikke mindst fik jeg leget med uld. I min barndom lavede vi nisser af garn og den velkendte metode har jeg så overført til uld i stedet for. Lauge ville gerne have en nisse og den kom til at se sådan her ud:



Da Emilie så nissen, ville hun have en rød engel, - og den skulle da også have langt hvidt hår og guld vinger (som dem jeg brugte til mine muffins-engle)


Min egen uld-engel er mere simpel, den er bare lavet af råhvid uld ogm lidt guld tråd. Ikke andet. Men jeg synes den er meget yndig i al sin enkelhed. Ville gerne have taget et billede af at den hang i vinduet, hvor den skal bo, men modlyset gjorde at billederne blev dårlige, - derfor den spraglede baggrund.


Hvis der er nogen der vil have en DIY, så sig til, det er super nemt og hurtigt. Og så har Rema det fine uld til kun 10 kr her i juleperioden, så det er tilmed meget billigt! Og det er tre ting jeg sætter pris på :-) (i hvert fald når det skal foregå med bøernene løbende rundt omkring mig)

Glædelig for-jul :-)

 xxx Carina