fredag den 17. august 2012

Første skoledag for Emilie


I tirsdags havde Emilie første skoledag. Hun var spændt, men har jo heldigvis godt kendskab til skolen, fordi hun har gået i førskole-gruppe fra 1. maj. Vi har valgt en privatskole fordi vi gerne ville have at hun skulle gå i en mindre klasse med mere fokus på den enkelte elev. Og det må man sige at vi har fået. I hendes klasse er de 6 elever! Det er noget mindre end jeg havde forventet, men de skal have en del undervisning med 1. klasse og så er der mange projekter hvor de arbejder på kryds og tværs af alle årgange.
Med en klasse på kun 6 elever, får hun i hvert fald de bedste muligheder og det bliver opdaget hvis hun dagdrømmer og glemmer at følge med.... (en evne hun har arvet fra sin mor....)



Efter første skoledag var slut tog Emilie, Jon og jeg i butikker for at hygge-shoppe og vi spiste frokost på kinesisk restaurent, - efter Emilies ønske. Om eftermiddagen startede hendes atletik sæson, så da hun kom hjem kl 18 var hun ret træt... Forståeligt nok!

I morgen skal vi holde gadefest og vi bliver hele 20 voksne og 16 børn. Det er et ret godt fremmøde og vi plejer at have en rigtig sjov dag, hvor vi starter allerede om eftermiddagen med diverse konkurrencer og stafetter på boldbanerne ved siden af hvor vi bor. Om aftenen står den så på grillhygge, borddækningskonkurrence, dansekonkurrence og snøre-spisningskonkurrence for børnene og sjove selskabslege for de voksne også. Det plejer at være en rigtig vellykket og hyggelig dag og aften, hvor vi kommer lidt tætterne på vores naboerne og hvor børn af alle aldre leger sammen på kryds og tværs. Så det glæder hele familien sig til!

Rigtig god weekend til dig og din familie!

Knus Carina

onsdag den 15. august 2012

En hæklet fisk

Jeg lod mig inspirere på Tina Dalbøges facebook side, mens vi var i sommerhus ved vesterhavet. Det kom der en sød lille fisk ud af, - hæklet i frihånd lige ud af vejen... Den blev lagt i det sommerhus vi havde lånt, som en lille hilsen til næste gang ejerne kommer derop.


Vi var på stranden mange gange i løbet af weekenden og det resulterede i et stort antal sten-fund. Vi er alle glade for at samle flotte sten og Emilie viste sig at være rigtig god til at finde sten med hul i (ligesom sin mor). Vi tog hjem med to spande fyldt med sten og deriblandt ca. 50 sten med hul i! Dem har vi nogle planer med, som i nok skal få at se senere.

Lauge samlede også sten med hul i og flotte skaller og sten der lignede "dinosaur tænder". Han valgte at lave et flot strand-kunstværk da vi kom hjem

Han er bare vild med at være kreativ og god til at finde på. På billedet er han
ved at skrive "navn" på :-)

I dag starter jeg på mit nye studie-job og det glæder jeg mig meget til. Jobbet er som voksenven for en 12 årig dreng med en diagnose. Jeg glæder mig meget til at lære ham at kende.

God eftermiddag og aften

Knus Carina

mandag den 13. august 2012

Almas lillebror Oskar

Emilies dukke Alma har fået en lillebror. Lauge blev enormt glad for sin dukke (som han fik lige op til ferien,- for ca. 4 uger siden), som han har døbt Oskar (kælenavn: Græskar). Han har rødt krøllet hår, fregner over næsen og blå øjne, ligesom sin dukkefar. 
Både Alma og Oskar har været med på ferie og har sovet i telt. De har hver fået deres egen lille kuffert med skiftetøj og nattøj, så de er blevet skiftet og leget med behørigt her i ferien. 

Alma har desuden fået nyt hår. Det lyder noget drastisk, men hendes hår var simpelthen for tungt til hendes krop, så jeg klippede det af og syede nyt hår på efter Tusindfryds metode. Det var Rikke, der opfordrede mig til at købe bogen "Tusindfryd dukker", efter hun selv har brugt den til hendes dukke. Det er en super fin bog, men den er for mit vedkommende mest brugt som inspiration.
Mine dukker er nemlig lavet efter mit eget mønster, men nu er håret altså Tusindfryd-style. Det giver et meget smukt resultat og det kan godt holde til at Lauge løfter sin dukke Oskar i håret, - så altså også holdbart!


Oskar er iført en trøje med koalabjørne på og et par cowboybukser. Trøjen er tilpasset mine egne dukker, som er en del større end Tusindfryds, men grund-ideen i mønsterene er inspireret af hendes mønstre fra bogen. Dukke Alma har en natkjole på med korte ærmer, som blev bestilt af Emilie inden ferien.

Vi har haft en super dejlig ferie og jeg har holdt HELT fri. Jeg har ikke engang fået blogget, hvilket er helt mærkeligt.... Men nu er jeg tilbage, - i hvert fald for en stund. Jeg skal som nævnt tidligere nemlig til at læse til lærer. Jeg glæder mig rigtig rigtig meget, men ved også at det bliver 4 hårde år som net-studerende. Derfor ved jeg heller ikke hvor meget jeg får blogget, men jeg vil gøre det så ofte som jeg kan overskue og føler lyst til det. Forhåbentligt ofte! Men måske mine indlæg bliver mere familieliv- og studie-prægede?

Knus Carina