fredag den 6. juli 2012

Ren uld og baby snak

Ren uld har fået en ny betydning for mig.... Jeg har nemlig fået anskaffet mig noget råuld, og er i gang med at vaske uld i STORE mængder (Jeg har fået ulden fra 6 får...). Har vasket løs i 2 dage og er stadig ikke færdig. Og heller ikke engang nær ved halvfærdig... Men der er nu noget lækkert ved at vaske ulden og brede den rene fine hvide uld ud til tørring.


Når jeg vasker ulden bruger jeg meget meget varmt vand med opvaskemiddel. Jeg lægger ulden i vandet og så skal den ligge i vandet uden omrøring i 10-15min. Herefter tager jeg ulden op med en køkkensi og lader den dræne lidt inden jeg kommer den over i en ny portion sæbevand. Hvis ulden ellers begynder at se fin ren ud, så kommes den i en sidste omgang varmt vand, - uden sæbe, for at blive skyllet ren, hvor den også ligger i 10-15 min. Det meste af ulden bliver rent med 3 omgange rent vand, men noget af det er mere beskidt og skal derfor lægge i varmt (sæbe-) vand af flere omgange. Det er vigtigt ikke at røre rundt i ulden og man skal bruge varmt vand med samme temperatur, hver gang man skifter vand, for ellers risikerer man at ulden begynder at filte sig sammen.

Her er det noget ret beskidt uld jeg har vasket og det er første og anden omgang vand der ses her!

De sidste par dage har det været skønt vejr og jeg har stået ude på vores overdækkede terasse og sorteret og vasket ulden. Jeg har nu en meget proppet junior flyttekasse fyldt med ren ny uld! Men altså også en kæmpe stak usorteret og uvasket uld.

Og nu tænker du måske på hvad dælen jeg skal bruge al den uld til? Ja, altså, den skal primært bruges til dukkefyld til min nye dille: waldorf dukker! Men jeg tænker også at jeg skal prøve at indfarve noget, nålefilte og måske valke. Og det eneste jeg før har prøvet er at nålefilte, så det er et nyt område jeg her kaster mig ud i :-). Men igen, så er det jo også noget af det der er facinerende; "at kaste sig ud i ukendt farvand".

I går fik jeg givet min første waldorf dukke væk, - den var nemlig lavet til min venindes dejlige pige på knap 4 år, der skulle have den når hun var blevet storesøster, -  og det blev hun altså i onsdags. Det første hun gjorde var af afklæde den helt, studere den og give den tøj på igen. Og jeg tror helt bestemt at den blev godkendt, for hun sagde "det her er min baby, og kun min". Og så var min hårde arbejde godt betalt!


Og så var det jo den skønneste lille baby pige min veninde havde født. Jeg blev hensat til da mine børn var nyfødte, for duften af nyfødt baby er helt speciel. Og de små søde lyde en nyfødt laver, -  små suk og pivelyde. Hun var bare helt perfekt og jeg glæder mig til at lære hende at kende.

Fortsat god dag til alle :-)

Knus Carina

søndag den 1. juli 2012

En lille ny waldorf dukke + gratis mønster

Jeg er simpelthen blevet bidt af at lave disse fantastiske dukker. Jeg kan slet ikke stoppe igen og er endda gået i gang med at lave mine egne mønstre. Først har jeg lavet denne lille pige, i lyserødt velour. Hun er lavet, traditionen tro, i uld og bomuld og så har jeg fyldt lidt små glasperler i kroppen, for at give dukken lidt tyngde.


Hun er lavet med lukkede øjne og et lille smil. Jreg overvejer stadig om hun skal have røde kinder? Had synes du?

Her er så mønsteret

Mønstret er fotograferet på et A4 ark, så du har den korrekte størrelse, hvis du vil lave samme størrelse som mig. Ellers kan du jo printe den størrelse du har lyst til. Husk at lave kroppen før hovedet, så du har en størrelse at gå efter. (hovedet på min dukke var 11,5 cm i omkreds før det blev syet ind i "huen")
Hvis du gerne vil bruge mønsteret, så håber jeg at du vil linke til min blog. Og send endelig en besked når du laver et indlæg med din dukke, så jeg kan se hvad du får lavet :-)

Hvis du gerne vil have en mere udførelig beskrivelse af hvordan den er lavet, så skriv endelig.
Her er et link til hvordan du laver et hoved. Jeg laver ikke kroppen på samme måde som her, men der er gode billeder af hvordan man laver hovedet. Jeg laver også en næse, -det er dog ikke beskrevet her.

God fornøjelse :-)

Knus Carina