mandag den 9. april 2012

DIY: perleskåle i 2 versioner

Som flere nok har prøvet at lave, så har jeg lavet mange perleskåle af smeltede rør perler. Jeg tror det er ca. 1,5 år siden at jeg lavde mine første og de bliver brugt hver dag som frugtskål og brødkurv. De er meget stabile og kan sagtens gå i opvaskeren. De er bare ikke vandtætte, - så brugen er lidt begrænset. Men de er nu bare SÅ fine og de lyser så dejligt op med deres klare farver.


 Den største skål er lavet i et glaseret dejfad og kan rumme en masse frugt. Og er stadig stabil selvom den er fyldt.

Her er det den lille skål, som kan rumme ca. 8 -10 stk. frugt.

Hvis du gerne vil lave din egen, så vil jeg lige fortælle hvordan du skal gøre det:
  1. Find en passende glasskål, den skal være ovnfast og ikke have for stejle sider
  2. Kom perler i skålen, mens du sørger for ikke at komme et for tykt lag i bunden og at fordele perlerne op af siderne. De skal fordeles jævnt. Det kan være lidt tricky og husk at være forsigtig når du skal flytte skålen over i ovnen.
  3. Kom skålen med perler i en forvarmet ovn  v.200 grader. Vent på at perlerne begynder at smelte og hold øje hele tiden, for pludselig går det stærkt. Det tager ca. 10 min.
  4. Når perlerne er smeltede tages skålen ud af ovnen og stilles til afkøling.
  5. Før skålen bliver helt kold (den skal være lun) skal man tage perleskålen ud af glasskålen. Det er langt nemmere mens perlerne kan give sig en smule. Måske bliver du nød til at bruge en kniv eller lignende til at få ordentligt fat i perleskålen, men pludselig "popper" den ud. Og voila, - så har du lavet din egen perleskål.
I dag har jeg lavet en perleskål i en ny version og det tror jeg at jeg vil prøve igen, for på denne måde kan man lave mønstre i, så det giver nogle fler muligheder


Hvis du vil prøve, så se her
  1. Først skal du lave en firkantet perleplade (evt. i et mønster) (eller en rund perleplade for den sags skyld)
  2. Perlepladen stryges og placeres i en glasskål i passende størrelse
  3. Glåsskål med perleplade kommes i ovnen v. 200 grader i ca. 10 min.
  4. Hvis perlerne "bobler" lidt op, så kan man trykke dem flade igen med en ske, mens de stadig er helt varme
  5. Tag glasskålen ud af ovnen og stil den til afkøling.
  6. Før skålen bliver helt kold (den skal være lun) skal man tage perleskålen ud af glasskålen. Det er langt nemmere mens perlerne kan give sig en smule. Brug evt en kniv eller lignende til at få perleskålen ud med.






God fornøjelse


søndag den 8. april 2012

DIY: Perlesjov

På sådan en strålende solskinsformiddag blev ungerne og mig inspireret til at lege med perler. Men ikke kun på den traditionelle måde. Vi har nemlig smeltet de almindelige Hama perler i ovnen, for at gøre dem flade, så de er sjovere at lave armbånd og halskæder af. Det kan både gøres med de almindelige og maxi perlerne, så de passer til de forskellige aldre. Vi lægger dem op på en bageplade beklædt med bagepapir og stiller pladen i en forvarmet 200-220 grader ovn. Undgå varmluft, der kan få bagepapiret til at blæse rundt med perlerne. Men nu skal i se lidt billeder

Perlerne stilles på højkant med mellemrum (fordi de flader ud når de smelter)

Perlerne skal have ca. 10 min. i ovnen, men hold øje hele tiden, for pludseligt går det stærkt. Og vær opmærksom på at perler af forskellig kvalitet/ mærke (Hama/ Ikeas rørperler) smelter forskelligt. Begge slags kan nemt bruges, men de bliver altså forskellige. De forskellige farver kan også smelte lidt forskelligt, men jeg synes at det er fint at de ikke er helt ens i form og facon.


Sådan kom dagens halskæder og armbånd til at se ud:

Her først Emilies med blandede perler

 Mit armbånd med skiftevis hvide falcet perler og smeltede Hama perler

Og Lauges som primært består af Hama Maxi perler

Dette armbånd har jeg lavet en anden gang, men jeg ville lige vise hvordan det ser ud, når der kun er brugt de smeltede perler og intet andet

Vi lavede også snurretoppe i perler. Den ide har vi fra børnehaven. Man starter med at lave en cirkel af perler der passer på midten af en rund perleplade. Efter strygning kan man komme en tændstik (uden svovl) eller et træ grill-spyd gennem den midterste perle og vupti - en snurretop. Det er nemt, hurtigt og selv små drenge synes at det er sjovt at sidde med, fordi de kan se at den kan bruges til at lege med efterfølgende.
Vi har selv udbygget ideen til at omfatte firkantede snurretoppe og mønstrede snurretoppe som her:


Jeg håber i har fået lyst til at prøve. Det er ret sjovt og ungerne elsker at det er noget andet end de gængse Hama perler.

Fortsat god aften

Knus Carina


Se min kjole

Så er min kjole til brylluppet klar. Jeg troede egentligt at det ville tage længere tid før jeg blev færdig, men det gled lige så godt :-) Men i får den ikke at se, for jeg har ikke billeder af kjolen på og desuden ville det være at "afsløre" det lidt.
Nu mangler jeg bare at sy en jakke til. Den skal syes i tynd grå jersey, med rynker og flagermus ærmer. Håber den også bliver hurtig at sy :-)

Forresten, så har jeg en veninde der er begyndt at blogge, - kig lige forbi hendes flotte blog og smid en kommentar Tinas HobbyOase

xxx Carina