torsdag den 8. september 2011

En hæklet hætte

Jeg sad lige og hæklede lidt frihånd,  - og kom pludselig til at tænke på, at jeg da ligeså godt kunne skrive "opskriften" ned samtidig med at jeg hæklede. Så derfor en lille ny DIY på en hæklet hætte til et syltetøjsglas. Glasset er ca. standartstørrelse.
 4 lm samles til en ring.

  1. hækl 10 fastmasker om ringen. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen. 1 luftmaske. (10)
  2. Hækl 2 fastmasker i hver fastmaske. Slut med en kædemaske i første maske fra omgangen i en ny farve (hvis den skal være magen til min turkis/ hvide hætte) (20)
  3. hækl 1 stangmaske i første maske, 2 i næste maske. Fortsæt på denne måde omgangen ud. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen. (30)
  4. hækl i stangmaske i de første to masker, 2 i næste maske. Fortsæt på denne måde omgangen ud. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen i en ny farve. (40)
  5. hækl 1 fastmaske i de første 3 masker, 2 i næste. Fortsæt på denne måde omgangen ud. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen i en ny farve. (50)
  6. hækl 1 stangmaske i de første 4 masker, 2 i næste. Fortsæt omgangen ud. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen. (60)
  7. Hækl 1 stangmaske i hver maske omgangen ud. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen i en ny farve. (60)
  8. hækl 1 stangmaske i hver af de første 5 masker, hækl 2 masker sammen i næste. Fortsæt omgangen ud. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen. (50)
  9. hækl i fastmaske i hver af de første 5 masker, hækl 2 masker sammen i næste. Fortsæt omgangen ud. Slut med 1 kædemaske i første maske fra omgangen. (42)
  10. *hækl 1 fastmaske, 2 stangmasker i første maske, hækl 2 dobbeltstangmasker i næste maske, hækl 2 stangmasker, 1 fastmaske i næste maske. Hækl 1 fastmaske i de næste tre masker* Fortsæt omgangen ud (som fra * til *) (Det bliver til 7 ”tunger”). Hæft trådene.
Voila, så er den færdig og klar til at pynte i køkkenet.

og...

Man kan nemt justere størrelsen ved enten at undlade eller tilføje en række stangmasker/ kædemasker.

Godnat til jer alle :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar