onsdag den 7. september 2011

Cupcake DIY

Her kommer så, på opfordring, min første DIY. Den er enkel, hurtig og kan laves foran tv ét, hvis man som mig har lidt rastløse hænder.... :-)

Det skal du bruge: en frokosttallerken, en rest mønstret/ blomstret stof, en rest filt, en perle/ knap eller lignende, en silikone cupcake form og en tusch (jeg sværmer til at bruge en forsvindingstusch, som skylles af med koldt vand, men det er ikke strengt nødvendigt her)
1) Først tegner du omkring tallerkenen på det møsntrede stof og klipper cirklen ud

2) Dernæst tegner du en "klat glasur" på dit filt og klipper den ud

 3) Glasuren placeres midt på det blomstrede stof og syes fast (kan gøres på maskine, hvis man har en ved hånden og er lidt doven, - ligesom mig :-))

4) Så syes der en ri - tråd rundt i kanten. Fold kanten ind mod bagstykket og brug store sting. Husk at du ikke skal hæfte ved start og slut. 

5) Træk let i tråden, så kagen foldes sammen. Fyld med polyester fyld (TIP: jeg plejer at køde billige monteringspuder i Ikea, når jeg er der. De fylder ikke meget på lager, fordi de er vaccumpakket og er langt billigere end at købe fyldet "løst" i diverse stof butikker. Sidst betalte jeg 7 kr for en 50 x 60 cm pude)

6) Brug ri - tråden til at sy bunden sammen med.

7) Sy pynt på toppen og placer i silikone formen. Husk at hæfte pynten ekstra godt, hvis der er børn der skal lege med kagen. 


TA DA.... Var det til at forstå???
- ellers er man jo altid velkommen til at spørge :-)

5 kommentarer:

 1. Super DIY - nem at forstå
  Det må jeg simpelthen ha prøvet en dag :o)

  SvarSlet
 2. Sød cupcake og fin DIY. :-)

  KH Tine

  SvarSlet
 3. Hej Tine, tak skal du have. Jeg starter ud med nogel simpelt, så går det nok ikke galt (forhåbentligt) :-)

  SvarSlet
 4. Så skulle jeg lige prøve. Havde ikke helt de rigtige materialer. Men den blev da ok.
  Her er et link, hvis du er intresseret, håber det er ok jeg har linket til din side

  SvarSlet
 5. Hej Søs. Det er da en fin cupcake! Og hvor er Marcus blevet stor, kan huske at jeg så ham hjemme hos Marie, da han var en lille bitte baby...

  SvarSlet