onsdag den 28. december 2011

Mit favorit konfekt

I år har jeg været meget sent ude med juleknasen, så det blev kun til én slags. Men til gengæld er den så god at man ikke behøver mere! Jeg vil gerne dele opskriften med jer, men vær forsigtigt, for den er stærkt vanedannende. Og så er den også god selvom det ikke er jul.....Chokoladetrøffel med mandelknas

Knas:
100g sukker
75g hele hakkede mandler

Trøffel:
1/4 dl piskefløde
300g mørk chokolade

Overtræk:
300-400g mørk chokolade

Pynt:
kandiserede violer eller hvid chokolade

Fremgangsmåde:
Lav knasen først, ved at smelte sukkeret på en pande ved høj varme og uden omrøring. Når sukkeret begynder at smelte, skrues varmen ned til middel varme.  Når sukkeret er helt smeltet, tilsættes de groft hakkede mandler og de ristes i ca. 3 minutter. Hæld massen ud på en bradepande med bagepapir og sæt til afkøling. Når den er kølet af, hakkes den med en stor kniv.
Kog fløden ind til ca. 2 dl. Hvis man er i tvivl, kan man hælde fløden over i en målekande undervejs. Smelt chokoladen i fløden og tilsæt derefter knasen. Massen bredes ud på en bradepande med bagepapir i et ikke for tyndt lag (se billeder nedenfor). Afkøl massen. Stil den gerne i fyseren, så er den nemmere at arbejde med. Ellers er det tit frostvejr ved juletid, så der kan den afkøle/ fryse udendørs. Når massen er helt kold og gerne frossen, skæres den i tern på ca 1 x 1 cm og overtrækkes med mørk chokolade (eller hvad man nu er mest til)
Tip: opbevar ternene i fryseren og tag lidt ud af gangen når du overtrækker den, ellers bliver massen blød igen og så smelter den let i den varme chokolade.
Pynt med kandiserede violer eller evt. striber af hvid chokolade. I år blev det til violerne for mig, de giver en sød parfumeret tvist til chokoladerne.
I køleskab kan de holde sig i 3 dage, men de kan også opbevares i fryseren. Så kan man tage dem op 5-10 før de skal bruges. De er bedst når de er kølige ved servering.

Velbekomme2 kommentarer:

 1. Nej, hvor ser det bare lækkert ud :)

  SvarSlet
 2. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet